"میلگرد چیست؟" و آهن آلات مورد استفاده در آن| تهران آهن


میلگرد چیست؟
میلگرد (Reinforcement Bar یا به اختصار Rebar) ، میله*های بلندی هستند که از جنس فولاد ساخته شده و سایزهای گوناگونی دارند.

موادی از جمله الیاف پلیمری و دیگر فلزات نیز در ساخت میلگردها به کار می*روند اما پراستفاده ترین نوع میلگرد، فولادی است.
ساخت میلگرد به دو صورت ساده و آجدار صورت می گیرد که برای میلگردهای ساختمانی عموما از نوع آج دار استفاده می شود و دلیل آن هم جلوگیری از حرکت میلگرد در بتن بر اثر ایجاد فشارهای ناگهانی در هنگام وقوع سیل، زلزله یا موارد این چنینی دیگر است.
میلگردها در سایزهای گوناگونی و توسط شرکت*های مختلفی تولید می*شوند.همین موضوع باعث تفاوت در کیفیت میلگردهای تولید برندهای مختلف می*شود که باید به آن دقت نمود.
در ابتدا یک توضیح کوتاه راجبه پروفبل داده می شود و به ادامه بحث میلگرد می پردازیم
پیشنهاد سایت تهران آهن برای شما دیدن قیمت میلگرد و قیمت پروفیل و قیمت تیرآهن به روزدر سایت مان می باشد

پروفیل PROFILE چیست ؟
از نظر لغوی به معنای مقطع ثابت و طول زیاد است
پروفیل یا Profile در زبان لاتین، به تجهیزاتی گفته می*شود، که در ساخت درب، پنجره، لوله یا نمای ساختمان از آن*ها استفاده می*شود.
تیرآهن یک پروفیل شناخته شده به دو شکل مقطع I و H است که کاربرد گسترده*ای در صنعت و ساختمان*سازی دارد. از انواع تیرآهنI، می*توان به IPN و IPE و از انواع H، می*توان به HEA و HEB و HEM اشاره کرد. این نامگذاری بر اساس استاندارد اروپاست و در کشورهای مختلف اسامی متفاوتی دارد.
قیمت تیرآهن یکی از عوامل تعیین کننده در قیمت تمام شده ساختمان است؛ بنابراین بررسی روند روزانه آن برای افراد اهمیت زیادی دارد.

قیمت پروفیل متاثر از وزن و میزان مواد اولیه مصرفی در ساخت آن است. در صورتی که از وزن پروفیل اطلاع داشته باشیم، با ضرب آن در قیمت هر کیلوگرم پروفیل آهن می*توان قیمت کل آن را محاسبه کرد. قیمت هر کیلوگرم آهن، خود وابسته به عوامل مختلفی است. شرایط سیاسی، تحریم*ها، نرخ ارز، نحوه قیمت*گذاری در بورس و قیمت مواد اولیه از جمله این عوامل هستند.
.

میلگرد چگونه ساخته می*شود؟
میلگرد طی مراحل ذوب،ریخته گری، تولید شمش و نورد ساخته می*شود. به طور کلی، روش*های ساخت میلگرد را می*توان به سه دسته زیر تقسیم*بندی کرد:
«فولاد گرم نوردیده» (Hot Rolled Steel)
«فولاد سرد نوردیده» (Cold Rolled Steel) یا سرد اصلاح شده
فولاد گرم اصلاح شده یا فولاد ویژه

نحوه قیمت گذاری میلگرد
قیمت میلگرد در ساختمان*سازی قیمت تمام شده سازه*ها می*باشد و دلیل آن هم استفاده گسترده از میلگرد در ساخت ساختمان*ها است.
مهم*ترین این عامل*ها قیمت پایه آهن و فولاد می*باشد. هر چه این قیمت بیش*تر باشد، قیمت میلگرد هم بالاتر خواهد بود . برعکس ان هم صادق است.

کاربرد میلگرد چیست؟
میلگرد، کاربردی ترین استفاده در ساخت ساختمان سازی و سازه*های عمرانی است که می*توان به موارد زیر اشاره کرد:
ساختمان: دال، دیوار، تیر، ستون، فونداسیون و غیره
پل: عرشه، شاه*تیر، پایه، تکیه*گاه و غیره
تونل: قاب، سگمنت، راک بولت و غیره
سد و دیگر سازه*های بتنی

انواع میلگرد از نظر استاندارد
میلگرد A1
این نوع میلگردها از درصد کمی کربن ساخته شده*اند. به همین دلیل، قابلیت انعطاف و شکل پذیری بالایی دارند. در صنعت به این نوع میلگردها، میلگرد نرم هم گفته می*شود و به طور معمول هیچ گونه آجی بر روی سطح خود ندارند.
میلگرد A2
این نوع میلگردها دارای سختی بیش*تری نسبت به میلگردهای A1 هستند و بر روی سطح بدنه خود اج*هایی یکنواخت دارند. در صنعت به این میلگردها نیمه ترد گفته می*شود.
میلگرد A3
این میلگردها دارای سختی بالاتری نسبت به دو نمونه قبلی هستند و در نتیجه شکل پذیری کم*تری نسبت به آن*ها دارند. از طرف دیگر، بر روی سطح ان*ها آج*هایی به شکل جناق وجود دارد. به همین دلیل، میلگردهای A3 میلگرد جناقی هم نامیده می*شوند.
میلگرد A4
میلگرد*های A4 سخت*ترین نوع میلگرد هستند که بر روی سطح آن*ها آج*هایی به صورت جناقی قرار گرفته است. منتهی این آج*ها از دو طرف برعکس یک دیگر هستند که این مورد باعث افزایش چسپندگی میلگرد به بتن می*شود. در واقع می*توان گفت با افزایش شماره این میلگردها، درجه سختی*شان هم افزایش می*یابد.

انواع میلگرد از نظر جنس
جنس میلگرد موضوع مهم دیگری است که بر اساس ان میلگردها به چند دسته مختلف تقسیم می*شوند. به طور کلی، میلگردها از نظر جنس شامل موارد زیر می شوند:
میلگردهای فولاد کربنی
میلپرد اپوکسی
میلگرد گالوانیزه
میلگرد فایبرگلاس
میلگرد استیل
میلپرد کامپوزیتی
انواع میلگرد براساس کارخانه تولیدکننده
به دلیل استفاده فراوان از میلگردها، کارخانه های متعددی در کشور به منظور رفع نیاز صنایع به این مقاطع فولادی، اقدام به تولید انواع میلگرد کرده اند. از مهم ترین کارخانه های تولید کننده میلگرد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
میلگرد ذوب آهن
میلگرد امیرکبیر خزر
میلگرد ظفر بناب
میلگرد میانه
میلگرد زاگرس
میلگرد ابهر
میلگرد نیشابور
میلگرد فایکو
میلگرد احرامیان یزد

از همراهی شما تا به اینجا ممنونیم در صورت ایجاد هر گونه سوال برای ما کامنت بگدارید تا در سریع ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشیم

در ضمن کتاب طراحی وصله میلگرد سید مقداد یوسفی کنعانی مناسب ترین کتاب برای آشنایی بیشتر شما با میلگرد است.







.